25 lat w biznesie i 15 lat medytacji zaprowadziło mnie do miejsca, w którym jestem teraz.

Doradzam ludziom i biznesom.
Pomagam im zobaczyć co robią wyjątkowo dobrze, a może nawet najlepiej na świecie.

Napędza mnie to, że tak niewiele trzeba, aby ludzie i zespoły jeszcze lepiej realizowały swój potencjał. Za każdym razem natomiast zaskakuje, że dobrze znamy nasze ograniczenia, a jak niewiele wiemy o talentach i unikalnych właściwościach.

Cenię autentyczność i samoświadomość. Skromność jest cnotą, ale myślę, że najbardziej służy nam zdrowa pewność siebie, a ta z kolei bierze się stąd, że robimy coś, co nam dobrze wychodzi. Sama przymierzałam się do wielu ról, zawodowych i prywatnych, i one nie zawsze były w sam raz dla mnie, a kiedy były - robiło to wielką różnicę.


Jeśli miałabym wymienić mój najważniejszy talent, powiedziałabym, że jest nim słyszenie tego, co nie zostało wypowiedziane i dostrzeganie tego, czego na pierwszy rzut oka nie widać, natomiast moim powołaniem jest ubieranie tego w słowa.

W biznesie zawsze przydawało się też to, że znajduję strukturę tam, gdzie inni widzą chaos. Zadaję trafne pytania, nazywam rzeczy po imieniu i szybko (zwykle szybciej niż inni) wyłapuję, które potrzeby są kluczowe i co jest sednem problemu - analizuję, syntetyzuję, wyczuwam trendy. 

A co konkretnie robiłam ?
Rozwijałam produkty cyfrowe w korporacjach, pisałam jedzeniu, miałam swój program w tv.
Stworzyłam serwis Gastronauci.pl - katalog restauracji i recenzji, który pokochały miliony Polaków, a słowo “gastronauta” na wiele lat weszło do słownika języka polskiego i wyparło pochodzące z importu określenie “foodie”.
 

Potem było Stoliczku.pl (nakryj się, oczywiście - tak nazwałam pierwszy polski serwis do rezerwacji stolików w restauracjach) i akcelerator foodtechowy FoodForward, inwestycje w startupy i doradzanie przemysłowi spożywczemu (szczegóły znajdziesz na Linkedin).

Dziś nazywam i porządkuję właściwości ludzi i organizacji, pomagam im rosnąć i realizować swój potencjał. Po drodze dzieje się więcej, niż mogłoby się wydawać. Dobre pytania i dobrze dobrane słowa mają moc sprawczą.


Szkoły i wybrane kursy

  • 5-letnie studia magisterskie w Szkole Głównej Handlowej

  • Universidad Complutense, Madryt - projekt badawczy

  • MBA; Institut Francais de Gestion

  • Leadership Academy for Poland

  • kurs Strategic Planning for Branding u Ayni Raymondi Vienna (ex-Everlane, Airbnb, Match.com)

  • kurs Coaching for Self-Leadership - Internal Family Systems Institute

  • kurs Feeding Your Demons Level 1 - Tara Mandala, International Buddhist Community

  • kurs Mindfulness-Based Stress Reduction - Pracownia Mindfulness & Compassion

Języki

Pracuję w językach polskim, angielskim, francuskim i hiszpańskim.